There was an error in this gadget

Followers

Saturday, October 15, 2011

AKU dan REBEN MERAH

INI MUNGKIN BUKAN LUAR BIASA...
PADA WAJAH AKU XPENAH MENDUGA....
ARI NI KITA KETEMU..BKN SENGAJA..
DIA X SEGAN BERKONGSI DGN KU TENTANG CERITA REBEN MERAH NYA..
MUKA NYA SELAMBER BAGAI TIADA APA YG MERISAUKAN..


pak cik sekuriti: kamu wat apa ???(muka garang gila)
kawan aq: maaf kami dr polisas nk jlnkn survey ttg pengambilan sarapan pagi..leh tlong isi borang ini   x???   (sambl bg borng).
pak cik sekuriti: saya x ambil sarapan pagi...( muka dah sedikit kool)
aku: tolong la pakcik...(adakah ak agk memaksa???)
pak cik sekuriti: mata sya x berapa nk nampak leh x awak tlong isikan.
kawan aq: bell u tlng isikan..
aku:ok...
aku:pak cik umor bapa???(soaln yg mmg ada dlm borng 2)
pak cik sekuriti:44thn
aku:ambil sarapan pg x???
pak cik sekuriti: x.
aku:selalu mkan pkul bapa??
pak cik sekuruti:12.30ptg keatas
aku: mkan apa selalunya???
pak cik sekuriti: nasi yg bini sya masakan sedap...
aku: owh..pak cik ada penyakit kronik x???
pak cik sekuriti: HIV(muka slmber )
aku: tergamam jap..owh pas2 selalu mkn apa ja (dh lari dri soalan dlm borang)
pak cik sekuriti: sambil menyeluk poket dan mengeluarkan kotak hijau lalu menunjuk ubat yg diambilnya (dlm 5-6 biji jgk la aku rasa).lalu dia bersuara.,.anak saya semua negatif.
aku: alhamdulillah..
pak cik sekuriti:ni mungkin sebab wak2 muda2 dlu g golok.
aku:owh...pakcik rasa penting x sarapan 2.???(tiba2 msk topik blk)
pakcik sekuriti: xpenting..
aku:sekadar menganguk...tima kasih pak cik....
pak cik sekuriti:sama2 dn tersenyum..

aku xtahu apa maksudnya...

yang pasti aku tahu dia seorang yg tabah utk terus hidup dan tlh belajar dr kesilapan lalu.














Friday, September 30, 2011

..

Respecting requests,rules and privacy is a universal law. you break that basic Etiquette 101, you're seriously flawed

Tuesday, September 27, 2011

::Dah Lma::

::serius aku mmg syg kucing::
dan 1 ari aku trfikir nk wat 1 album psl kcing yg aku jmpa ...
x kira DIA kcak ker...gedik ker...comot ker....keding ker...manja ker...
serius dah lama nk on kan project ni tp xbape nk on ....
dan bulan ni aku dah nekad aku nk ambik gambo kucing tiap2 ari.....
Paling Malas Pun ..dalam sebulan mesti ada sekor kucing yg jd model aku.....

MODEL PERTAMA

 DIA BUKAN SI GEBU MANJA TP SI GAGAH YG BRJUANG UTK HIDUP



HIKMAH itu memang WUJUD

22aribln
sakit tekak plus demam

23aribln
demam plus mlas g kelas
kemas baju plus g kelas
abis kelas keluar g kuantan
lpak kt terminal sampai kol 2.00ptg
kol 2.45ptg cari tiket g shah alam
kol 8.45mlm sampai s.alam
kol 9.20mlm grk g AKAR
kol 9.45 sampai akar.
agak frust jgk xjumpa and bg benda 2 kt kak fynn (kak fynn xsihat)
kol 12.20 lpk kat mcd
kol 2 smpai umh sewa chika chan
kol 3.37 makan makaroni

24aribln
sakit tekak mnjadi jdi...
kol 10.45 chika ajk keluar...
g karok, mkn pizza,tokayaki udon, big apple, bun sardin yg jatuh kt lantai (slh sendiri)
teman chika chan tido kt kusi
masuk mph baca buku BOGEL MENUJU TUHAN
kol 9.20 jln kaki g i-city
kol 11.15 blk umah.


25aribln
naik bas blk kuantan
kol 2.30 sampai kuantan
lpk kat ecm..
jumpa lion....
finally have hepi ending....









p/s: serius walaupun susah pada awal nya....tp bila nk kepenhujung nya kita akan senang....













Wednesday, September 21, 2011

Pernahkah ko ter????

pernahkah ko terbayag engkau menjadi kucing jalanan....
pernah kah ko ter pkir  apa rasa jika ko tiada HATI.....
pernah kah termenung seketika memikirkan apa seterusnya...
pernah kah terjatuh lalu ko bangun dgn berpura2 senyum....
pernah kah ko terasa menjadi baik itu merugikan......
pernah kah ko menangis mengenang SAPA ko sebenar.....
pernah kah ko terasa sesak nafas memikirkan ke mana selepas MATI.....  

JAWAB AKU 




YA!!




JAWAB KAMU?????















Tuesday, September 6, 2011

Saturday, June 18, 2011

BilA gAmbo cUBA ceRita


bila gambo b3rcerita....
kita xperlu kata apa-apa....

Wednesday, June 15, 2011

aku yg sering tertipu

aku selalu je kantoi beli barang...
ari 2 aku(kiwi) beli maggi 2paket...harga tertulis kat tertulis dlm rm 4 lebih...
td bila sampai kt kaunter skali scan rm 8....perghh mmg gelabah beruk la aku...
dah bajet semua yg aku beli 2 dlm rm 15....nasib prepare awal pinjam duit member klau x...kena wat muka tembok la.....g letak balik....

and harini perkara berulang kembali....
tp dgn keadaan yg leh baik skit .....
ari aku beli kel coklat dkt mydin sj nafsu tiba2 nk mkn kek coklat....
harga kt situ mmg betul2 tertera rm 3.46......tp bila g byar rm 4.99( rm 5 la..)
yang nasib baiknya aku ada duit lebih.....
klau x... malu kot nk pinjam duit member......





kek coklat yg aku beli sebab nafsu aku nak 2....


tp yg lebih menyakitkan hati
berpuluh2 semut telah merasmikan kek yg aku baru beli ni....
tiba rasa belas kasih hilang apabila aku telah melakukan pembunuhan beramai2...wahahahahaha.....(gelak jahat)......
semut xsemut dah la aku nk simpan kek ni utk aku mkn 3ari lg....
wahai semut kenapa ko wat aku camni....
inilah antar salah satu faktor aku nk menghafal subjek sanitasi susah.....


moral of the story yang aku dapat....
sila jgn percaya 100% label harga yang ada dekat pasaraya....
kalau nk beli g scan dkt mesin scan yg disediakan.....
second jgn percaya pada semut yg ada kt bilik ni...sebb diowng dah mula naik pala....

Tuesday, June 14, 2011

YaNg ceLaRU

yang xbuta masih teraba-raba...

yang tak pekak masih xdengar kata....

yang xsumbing masih lg xleh senyum dgn sempurna....

yang xkudung masih hanya mampu melihat...

yang tak bisu masih diam menbumkam....

Monday, June 13, 2011

woot!!! cabaran 30 hari

sori aku xtau blogger mna wat cbaran ni....
but menarik.....
cbaran ni aku copy dekat member kepada member kepada member kepada member kepada member blogger yg lain...(bapa byk member pun xtau)....nk join tp aku join sendiri2..(cam syok sendiri...lantk la..wahhhahahaha)....
klau yg berminat sila usha2 blog2 member kowng kot ada..(aku rasa ada punya)....

Day 1: Your favorite song
Day 2 : Your favorite movie
Day 3 : Your idea of the perfect first date.
Day 4 : Your favorite photograph of your best friend.
Day 5 : What makes you different from everyone else?
Day 6 : A song to match your mood.
Day 7 : A photo of an animal you’d love to keep as a pet.
Day 8 : A picture of your favourite memory
Day 9 : Your current relationship, if single discuss how single life is.
Day 10 : A photo of the item you last purchased.
Day 11 : 5 facts about you.
Day 12 : A photo of something that makes you happy.
Day 13 : What kind of person attracts you?
Day 14 : Who are you?
Day 15 : A TV show you’re currently addicted to.
Day 16 : Something you don’t leave the house without.
Day 17 : How you hope your future will be like.
Day 18 : 5 things that irritate ME about opposite/same sex
Day 19 : A picture of something you want to do before you die
Day 20 : The meaning behind your blog name.
Day 21 : A photo of your favorite place to eat.
Day 22 : A letter to someone who has hurt you recently.
Day 23 : Your dream wedding.
Day 24 : A photo of something that means a lot to you.
Day 25 : Short term goals for this month and why
Day 26 : A photo of somewhere you want to go.
Day 27 : A picture of your favourite band or artist
Day 28 : In this past month, what have you learned?
Day 29 : Something you could never get tired of doing.
Day 30 : A photograph of yourself today + three good things that have happened in the past 30 days

SHE want TO BE ayah GIRL..

anak kecil itu malu untuk menyapa,
hanya melihat lelaki itu dengan caranya
seperti ada garisan yang setebal langit dan bumi yang menghalang dua jiwa
anak kecil itu mahu rapatkan jiwanya....
tp sudah dihalang oleh satu persepsi sejak dia dilahirkan

anak kecil itu menjerit i love u...
tetapi tidak dapat didengar krn jeritan itu hanya dlm hatinya...
lalu gadis kecil itu hanya memendam untuk makanan dirinya...
dia mula merasa lain.. benci, sedih, sayang, marah sudah menjadi asam dan garam..

gadis kecil mula membenci kerana semua gadis lain mendpat gula2 dari lelaki mereka..
dia hanya diam sedalamnya.....
dengan harapan dia akan mendapat COKLAT BAR dr lelakinya..
kerana SHE want TO BE ayah GIRL.....






Sunday, June 12, 2011

THE TRUTH

Write it if you can’t speak .

Thursday, June 9, 2011

sedih

TULISAN

ITU

SEDANG

MEMBOGELKAN

DIRI

NYA





That mAN GAY!!!!

APA PENDAPAT KORANG KLAU KOWNG TAU MEMBER KOWNG GAY...
BUT DIA XTAU KORANG TAU.....TP KORANG STILL XPUAS ATI SELAGI XTANYA DIA...
..........................................................................................................................................
BUT LPS 2 KORANG BERANIKAN DIRI TYA DIA.................LPS 2 DIA XPLAIN YG KOLEKSI GAMBO 2 BUKAN DIA PUNYA..BUT MEMBER DIA PUNYA...TP KORANG TIDAK PERCAYA... BUT KORANG CKAP KLAU XBETUL XPA AKU MINTAK MAAF TP KALAU BETUL KORANG XTAU NK CKP APA............

BUT LEPAS 2 TIGA HARI KORANG JUMPA DIA like persatuan gay kebangsaaan apa korang rasa????? siap dia LETAK KOMEN LG KAT WALL 2............



..........................................................................................................................................

E2 LAH SITUASI AKU.............
SERIUS AKU XMARAH LANSUNG DGN MAMAT YG TIPU AKU NI.........
AKU SIAP GULING2 LAGI ATAS LANTAI......RASA CAM LAWAK GILA SEBAB DIA YG KANTOI KAN SENDIRI..........MEMANG XLEH BLAH LA.....HAHAHAHAHA.............

..........................................................................................................................................
AKU TAHUU AKU BUKAN TUHAN UNTUK MENGHUKUM SESIAPA.....NTH2 DOSA AKU LAGI BYAK DARI DIOWNG SEMUA...........CUMA AKU ARAP BUBARKAN LA PERSATUAN 2.......AKU RASA ADA SESETGH MEMBER DLM GROUP 2 STILL ADA RASA NK BERUBAH.....BUT STILL BERGELUT DENGAN NAFSU SERAKAH..........HOPE DIOWNG BERUBAH....................AMIN........

TIPU!!!!!!

SEMUA HANYA
HITAM
DAN
PUTIH

Monday, June 6, 2011

puisi fynn jamal

Bila bercakap tentang tuhan

Sama saja sama persoalan

Tentang insaf dan di insafkan

Berulang-ulang namun bila mahu diamalkan..

Aku adalah antara yang tersumbing...aku antara yang terpelanting....

Jatuh dan jatuh dan jatuh

Iman bila kau mahu tenguh

Semua orang cakap perihal yang sama

Aku seperti mereka pun juga

Ditengah keriuhan aku mencari diri aku..ditengah keriuhan aku mahu mengaku aku malu..

Dibila-bila masa yang ku ingin lari..disetiap detik yang ku ingin mati...

Seperti ada membisik-bisik...jangan pergi masih ada terdetik...

Aku seperti orang lain aku tak mahu mati dalam begini...tapi seperti orang lain aku tetap begini

Sampai bila mahu bernyanyi tentang insaf dan diinsafkan...sampai mati aku tetap jiwa yang terkorbankan....

Aku mahu pergi ke sana dengan tenang....tapi ku malu mengatakan aku pernah berjuang...kerana sesungguhnya aku ini seperti mereka mereka yang sama dah mati jiwanya..layak apa...

Tunggu saja aku nantikan luluhku belum mahu dikembali pada mu ..

Tuhan jangan kau sempatkan untuk aku pergi ....kerana kami semua belum sedia mahu pergi....

Tuhan lihatkan aku masih bertelanjang..tuhan...kesiankan...

Semoga satu hari nanti kita akan sempat disempatkan..

Semoga satu hari nanti memang betul ada insaf dan keinsafan..

Semoga satu hari nanti kau akan memanggil dalam keadaan aku tercantik..terbersih.....

p/s: ada perkataan yg tertinggal...

Monday, May 30, 2011

apa HEADER??????

dear,,,,
dah lama dh aku pkir hal ni...(cis cam mslh besar jer).....
msk blog mmber osem creatifnya....cantiknya.....lawanya....smartnya....
...........................................................................................................................................
.......................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
aku xtau la nk header apa kt blog aku ni....
nk ltk yg simple ker ...yg meriah......???????????????
hrmmm............klau ikut skrg...peduli apa ada ker xde....(jwbpan owg malas).....
tapi bila tgk blog owg jeles.......
nnt2 la.....kita tgk aku ltk ker x headernyer.....wuahahahahaha....(gelak xsopan lansung).....

Sunday, May 22, 2011

Untuk DIA yg barU kU kEnali

dear....
detik pertemuan....
kiwi(ak)... penah x dengar lagu biar ????fynn jamal????(my sister ask me) siap akk ak tlong nyanyikan...
sapa xkenal pun....(aku)......lagu 2 best pasal ayah(sister).....
entah...(ak)......

next.....
ari 2 g akar dgn kak yanti(sister)....tgk x gambo kt blog......
owh tgk....(aku)......

lama2.....
taip youtube.....search......fynn jamal......
clik biar........loading.....-----> play...........

mata tua yang memandang aku itu--

bundar

pudar

dia tak mahu bilang apa yang mencengkam jiwa usangnya

“biar”

katanya, “biar”.

wahai ayahanda

berhentilah walau sebentar

dan renungkan mataku yang melaut

khabarkan yang jujur dan ujar

apa menyerabut?

wahai ayahanda

bercukuplah menggagah tulang rapuhmu

akukan lemahmu

perikan penatmu

kisahkan jerihmu

aku mahu...

sedih.......ak rasa sakit sgt bila dgr lg ni.........terus tertusuk ke sebelah kiri ....
search.............
over...
lelaki...
150 juta kali....
ayahanda......
anak kecil dalam jamban....
and etc......

semakin ku kenal..............
di blogspot2......fynnjamal.blogspot.com
juwita.....follow....
muka buku mu......fynn jamal---------> Like
muka buku mu......peri cenderawasih------------> add as friend...(still was2 dia accept ker x)
di dinding2 ku lihat tulisan2 ttg dia......keynote....
apakah RANAP.......
kucari seluruh kuantan tiada.......
projek kesian buat ak semangat ttg dia......

saat bersua muka......
malam puisi riong......
ak lihat dia dari jauh......gadis kecik molek dgn kain batik......
diatas pentas..."abg nk bakar kitaowng ker" dan "e2 suami sy hensemkan"
buat ak tertawa....
misiku mlm 2 igin mendptkan ranap....dan bersua dgn nya.......
berjumpa jgk.....satu peluk ak dpt dr dia.....tp kecewa ranap terlepas....
ditya....minggu depan dtg x....jwb ku...x duduk kuantan study kt sna.......
xper akaknya dtg x????dtg.....(sister)........
wak2 itu mmg dia sibuk.....utk menjaga hati semua KEKASIHNYA.....kasihan ku melihat....

bersua lg kita.....
walau dimarah emak.....
walau hujan.....walau ditipu teksi....
walau tertinggal bas.....walau susah.....
AKHIRNYA.....ak sampai jugak ke rumah akar.......
di situ ku jumpa kamu lg.....kali ni lebih dekat.....
berkain batik ku dekati kamu.....kak fynn nk beli buku.....
wah sama....leh ambik gambo lps ni.....tiba2 kami duduk diatas lantai dgn selamba sambil...
dia menurunkan tanda dibadan ranapku......nama nabilah....apa N...A...B....
D...???(dia) B.....(aku)......nabilah......
buat adinda beta,
naDi....(silap)nabiLah.
terus teman kakakMu yaNg giLa iNi. WiuWiuWiu.
mlm 2 rasa gembira bkn kepalang.....
abis akar...malumalumalumalu..... ambik gambo dgn dia...tup..tup....kamera meragam.....
but ak cuba skali lg...
akhirnya.....akak nak angkat....
terus ku angkat.....nth la dia ok ker x????

mlm ini.....
aku tahu dia ada di akar vs kukubesi....
hati ku meronta ingin pergi...tp....bila duit adalah segalanya pada minggu ini....
apa bleh aku buat...
utk mendgr suaranya aku usaha....
aslmkm(kol sis) kedengar suaranya disana ber sama BIAR....
xpe lah nk dgr...(aku ckp dkt sister).....dia pun membiarkan kredit berjalan....
stlah selesai...aku pun ltk....xtp hati ini teringat pd projek kesian...kol sis....
bila ditya tahu x kak fynn nk g russia lps ni.....ak xterkejut sebb ak sudah menjangka bila komen dkt fb psl something about 2 tahun....
jd dia pergi......ak rasa br ja kenal dia....tp apa mampu ku buat.....
ak hanya secebis jiwa dr 23,174 yg tamak dgn karyanya.....

fynn jamal .....maaf aku bukan siapa2 dlam hidup ko.....
ak bukan seorang yg ada bila ko susah dan senang.....
ak bukan yg seorang kenal siapa ko......
tp ak seorang yg menagis mendengar suara mu....

seorang hanya membaca karya mu.....
seowng badannya besar tp hati nya sgt kecil.....
untuk yg ko yg akn ke russia....ak tahu ko xlupa kami disini.....
walau apa pun igt aku selalu igt ko walau mungkin ko xigt ak....hahaha.....
hati ku bilang xper Abg TRI kan ada....
aku harap kita sempat jumpa lagi......NUR AFFINA YANTI JAMALLUDIN












ak dan dia...











p/s: tq kak chika sebab kenalkan ak pada dia....tq bg ranap.....tq 4 everthing that u do 4 me....
tq ayam sebab bwk ak g sana....tq mail sebab sabar bwk ak....ak tau ko ter seksa.....sori mail....

Tuesday, May 10, 2011







DUNIA MEMANG KEJAM




aku pijak dan aku tak rasa apa-apa....
aku menangis...
mungkin itu saja yang aku manpu lakukan
aku harap IA belum terlewat

Sunday, May 1, 2011

CITE THAI

dah lma x tgk cter thai......
citer thai dlu pnh ak tgk......
soda and iced tea, wai rai high school, the princess, phonix blood.....dan tiba2 semalam terjumpa 1 cite thai dlm folder citer korea dlm lappy ak........aper lg ak pun terus buka tgk la.......
first 2 ak igt citer ni bosan .......but ak terus tgk jgk......lma2 SUKA2 .....best......cite ni psl hero yg buta dan awek yg nk bunuh diri first 2........ak mls la nk cite pnjng2.....buka aper ak xreti nk citer camner.....

mai cini ak tunjuk sedutan cite ni.......



diawl citer awek nk bunuh diri akibat ptus asa utk idup...





awek 2 terjatuh dan cuba diselamtkan hero yg buta 2...



ni lah hero yg buta 2.....awek 2 igt hero ni seowng nelayan yg miskin duk kt pondok buruk....tp awek 2 dah slh anggap sebenar nya......tp hero ni lyan jr....dia pun mengaku diri dia sbgai chit owng miskin......





sebenarnya ni la umah hero 2....tp pempuan 2 xtau......



ni plk diowng register utk berkahwin....pempuan ni stuju nk khwin dgn llki ni sebb dia dah janji dia akn tlong llki ni bila susah....llki ni ajk dia kahwin dgn alasan bila dia g france utk surgery mata ada owng temankan dia....




time ni pempuan 2 dh tau saper llki 2....mmg marah gila tp dlm hati syg kot..huhuhu



pempuan 2 mmg take care gila .....








































.....THE END...















ak bdk hingusan....

dear blog....
dah 3 ari ak sampai kat kg.....
best gila.......
xde tekan....xde benda yg sakit ati.....xde owng yg buli......
everthing was free.......huhuhuhuhuhuhu.....................

BUT....

ak diserang selsema.,..huhuhu....nth knp pun xtau (ni bkn sbb ak tgk cite cinta si bunga tembam tau)......terseksa kot.....xsuka2......pagi2 bila bgn dr tido dah ada kahak kt tekak.....seksa kot nk buang......dgn idung tersumbt pulk 2...............ARGGGGHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!
TAK SUKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!TAKSUKA!!!!!TAKSUKA!!!!!




SABO JER LA........